Online inzage van
     je gele boekje »

Kosten

Je betaalt bij Meditel alleen voor het consult en de toegediende spuiten.
De malariapillen (als je die nodig zou hebben), worden geleverd door onze internet-apotheker of je eigen apotheek. Die laatste moet je zelf betalen.

De kosten van het consult hangen af van de tijdsduur die daarvoor is ingepland.
Een herhaalvaccinatie is vlot gezet, dus daarvoor geldt een lager tarief.
Voor een reis naar meerdere landen, of naar landen waar malaria heerst, of als je aangegeven hebt extra medische aandacht nodig te hebben, geldt: er wordt extra tijd voor je ingepland. Het consult is dan duurder.

Er wordt altijd één consult per persoon in rekening gebracht. Ook als blijkt dat er geen spuiten nodig zijn. Onze arts heeft tenslotte tijd voor je gereserveerd. Deze tijd kan niet voor een andere klant worden gebruikt.


Vergoedingen

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is er vast wel een vergoeding van de kosten van de reisvaccinaties. Kijk in je polis hoe hoog die vergoeding is. Het eigen risico is niet van toepassing op reisvaccinaties..
De meeste andere verzekeraars hanteren een maximum per persoon per jaar. Het bedrag varieert; kijk in je zorgpolis.

Kijk hier voor een overzicht van de verschillende zorgverzekeraars.


Betalen

Als Meditel hierover afspraken heeft kunnen maken met je zorgverzekeraar, dienen wij de rekening eerst daar in. Je krijgt dan een factuur voor het gedeelte wat niet wordt vergoed.
Wilde je zorgverzekeraar geen afspraken maken met Meditel? Dan krijg je een factuur van Meditel via Famed. Na betaling kun je de factuur zelf indienen bij je zorgverzekeraar.